paus då.



fan. är det något jag kan må psykist kasst av så är det nostalgiska känslor som hamnar i magen. sådär plötsligt. kasst på ett vis så man inte riktigt vet vad man känner. det kan lika gärna vara något bra. och jag kan inte ens förklara det. allting är ju så fint nu.


Bruce Springsteen & The E Street Band – The River


låten är en misstänkt nostalgiframkallare.




lars.



fast i Jakan. har spelat fotboll och byggt tågbanor med mina små kusinbarn. hem och sova. jag får aldrig sova. här är en liten sneakpeak på vad jag har gjort idag. förmodligen kommer ni se dem på åhléns och PUB soon. kewl.




back to tha roots.



nu är jag hemma igen. femdagars-jobbtripp till norrköping. jag har stulit vinegum och druckit kaffe. ätit popcorn och kollat på 3D-filmer på tevepparater värda galaktiska summor. hehe. nä, nu överdrev jag. men i allafall för typ tretti lök. ni ska se min teve hemma, det är en sån som grottfolket roade sig med innan de upptäckte elden ungefär. så JA. jag blir imponerad.

vi roadtrippade hem i vår stora gröna folkabuss nyss med en varsin växt under armen. kajsa tycker att jag har en lite för bra kontakt med min manliga sida. detta har jag fått påpekat för mig varje gång jag försöker prata bilar, kolla på ljudanläggningar, dricka öl, eller kolla på tevi med handen i tajtsen under de här dagarna. jag vill påpeka att kajsa har en fläta som går ner till rumpan, konstant kjol/klänning - gärna i blommiga mönster, samt pyttesmå händer och fötter.  jag vill alltså få fram att hon i sin tur kanske har lite för överdriven kontakt med sin feminina sida. för att på något sätt försvara mig i denna fråga. stött? jag? nä.

salem var där idag också. jag gillar honom. väldigt mycket. han är liten och fin och trevlig. han uppträdde sen också, allt han hade med sig på scenen var hans Iphone. det lät mycket bra, han är jävla musikalisk den där lille fan.

det finns så mycket mer att berätta. men det här med att blogga är jag ju inte så bra på. såatte nu måste jag sova.

missade bounce. cicci fick agera substitutdotter till mamma. missade beyondretro-festen. julias kompis karl fick agera substitut-fanny. så det löste sig ändå. jag är rätt lätt-ersatt om man säger.

mamma är här förresten. det är trevligt. imorgon kommer min blondlockiga jycke hit också vilket kommer bli underbart.







jobbtripp.


möte. AWB, kaffe och vitaminvatten. roadtrip. mer kaffe. halva dagen bakom ratten i en lite för stor bil. allt är klart och jag slappnar av på mitt hotellrum. trött som ett jävla as.

nu ska jag lyssna på musik. och måla naglarna. imorgon kör vi.



Dan Auerbach – When I Left The Room








prömenad.








söndag.



min säng är min borg. fåglarna som jag misstänker är bosatta precis utanför mitt fönster ger mig dåligt samvete. men jag ska faktiskt gå ut snart. ta en promenad och fläkta lungorna med våratmosfär. jag har ansträngt mig mycket lite idag. för en liten stund sen satt jag på sängkanten och studerade mitt kantnötta nagellack. lite för länge antagligen. jag blundade hårt och hoppades på att kaffet skulle koka sig självt och sedan på något vänster ta sig till min säng i min blommiga favoritkopp. detta inträffade inte, givetvis. lägenheten är tyst. spegelbilden visar fräknar och kisande ögon. jag gör en kraftansträngning och försöker snöra ihop mitt underbart risiga hår, men struntar i det av någon anledning. letar efter en okej tshirt att dra på mig. hittar en grå. den är skrynklig och gammal men luktar gott. stannar upp en liten stund. tittar på mitt kaosartade vardagsrum. jag tänker ingenting, utan skrapar lite på nagellacket och minns plötsligt mitt kaffe. hittar löv på mattan i köket. förstår inte. häller upp kaffet. återvänder till sängen.

söndagar är bra dagar. men lägenheten är tyst. jag vill kolla på film. och läsa tidningar, äta glass och sånt. nöta youtubeklipp och prata. all aktivitet sköts från sängen givetvis. precis en sån dag är det.







dansnatt.









hej från oss.

 

vi tröttnar inte på webbkamerabilderna. vi sitter i min säng och dricker gin & tonic. klockan halv fem. julia fnissar redan "fanny. när du pratar MÅSTE jag fokusera med ögonen. hyperglasögon. gud vad gott med päronyoghurt".

vi ska bugga snart! förlåt att jag tjatar. men det kommer bli så himla kul.

 

/fanny & julia

det vankas dans.

 


julia är på ingång. buggfest och grejer. nummerlappar münchenbryggeriet, mariatorget och berns. hon har med sig ginen och dans-skorna. jag har kirrat tonic och en svirig kjol. helgen har varit bra hittills och det verkar som den kommer fortsätta i samma spår. kameran är given.






o-tänkt dag.





jobbade i två timmar. istället för åtta. har jag tid att sova. nej. jag dricker kaffe. och jag har dessutom tänt ett jävla ljus, så himla gött.


Fleetwood Mac – Everywhere








kom igen.


jag har överfallit djur på stan idag. fan, jag har sån jävla abstinens. under dagen har det fotats med Uniforms-killarna. jag borgade ut min kamera och lunchade i solskenet. och jävlar vad jag har gått. precis överallt. tunnelbana is for lozas.

nu ska jag snart ge mig ut igen. ska bara steka ett ägg först. imorgon jobbar jag fjorton timmar om inte fler. det är galej på Berns på kvällen/natten så jag får lov att svida på mig Hope-klänningen för första gången sen i december. jävla fin arbetaroutfit, men om anna får välja kan man ju inte räkna med annat.



Eddie Vedder – Long Nights








än tänke bärä.





söndagar är fan de bästa dagarna. igår gick jag genom ett soligt södermalm till julia. hon har en ny pärla på gullmarsplan. vi åt glass. jag har hittat ben&jerrys-glassar för sex ynkliga kronor stycket. så jag köpte med mig fyra stycken så vi kunde tröstäta lite. eller jag sympati-tröståt mest men det gör inte riktigt någonting. vi kollade på gossipgirl och provade kläder och sånt brudigt. men vi kommer undan med det eftersom julia talar norrländska och snusar och jag inte är särskilt brudig " i mig själv" såattsäga. vi hängde på hennes balkong. luften var ju sådär krispig igår. jag älskar när den är det men ännu mer att dela med mig av den frasen till diverse vår-trånare. "nejmen, guu va krispig luften är idag Anna-Karin! (påhittat namn)" bara; mmmvisst, görkrispig. man får värsta responsen. prova själva. alla tror att de vet vad krispig luft innebär även om det är helt ologiskt. som om någon skulle säga att luften är 'spänstig' typ.


ursäkta för kursivtexten. var inte alls meningen. och nu går det inte att ändra. såatte...







vill köpa några timmar till.


helgen har varit fin. och snabb. i lördags vaknade jag outsövd. trots att jag fetsoftade hela fredagen.
nej, den här gången var det inte ute-svir och hög musik som var boven till min sömnlöshet, utan en misstänkt fönstertittare. Ich promise. nu för tiden är det lätt att titta in genom mitt fönster. för det står nämligen en jävla byggställning där som gör det superenkelt för diverse fönstergluggare/kåkfarare/våldtäktsmän att ta sig in till mig när jag ligger och sover (ingen uppmaning). klockan tre somnade jag av misstag i min vaktposition i soffan.

jag gick till vox i lördags klockan tre. på dagen alltså. efter lite häng i butiken med olika sköningar blev jag kvar där hela kvällen. nästan. peter bjöd på mat på en irländsk pub sen gick jag och julia och cicci och ciccis vän och satte oss i showroomet med musik och lite öl. kåken en sväng för att sedan tuba hem koka det obligatoriska kaffet. det är det bästa efter en kväll på stan. nattkaffet ba.


Radio Moscow – Frustrating Sound



promenad och dusch. avokado och sömn. hårt.









sweetness.



vilken fredag. vi snackar lyx här. jag har umgåts. med mig själv. och malin. och julia. per telefon då. gått runt lite här på söder. lagat mat med överdrivet mycket vitlök, druckit kaffe och kollat på skit-teve. lyssnat på all min favoritmusik och ätit ben&jerrys. ni kan aldrig ana hur mycket jag uppskattar de här dagarna. nog för att jag bara klarar av ensamheten cirka en dag.

jag tycker för övrigt inte att Fredrik Skavlan är någon kvinnoförtryckare. jag tycker att han är en av de bästa på jävligt länge att föra intressanta och givande intervjuer. Och faktiskt själv vara intresserad av vad gästerna har att komma med. till skillnad från andra teve-journalister som avbryter och har sig. som inte lyssnar på vad gästerna har att berätta, ointresserade och opålästa. det är så jävla pinsamt. ett återkommande stort jävla problem i svensk teve. nä, Fredrik. han är smart och har huvudet på skaft. överdrivna feminister kan vara det vidrigaste.


nu ska jag kolla på film. är lite sugen på kaffe. och en apelsin! ja en apelsinjävel ska jag ha.



ha det fint.


Fleetwood Mac – Little Lies









i ett land där allt lindas in i bacon.



igår satt jag och julia på judit & bertil. det är ett väldigt fint litet hak nära mig. stämningen där klingar som vinglas. musiken väver in djupa mansröster med gapiga brudgäng. allting tillsammans blir ett behagligt mummel. julia hade en knut på huvudet och sin nya blåa baddräkt. second hand och sextital. jag, min avklippta jeansskjorta som jag stulit från mamma, kanske pappa för några år sedan. vi är rätt enkla vi två, jag och julia. vi krånglar inte till det. vi ältar lite, men krånglar inte till det.

vi pratade mestadels om mat. vi båda har jobbat sen vi var kanske femton år. ingen av oss har aldrig riktigt känt på det där med att vara fattig. förrän nu. inte U-landsfattig menar jag, men fattig så man prioriterar bort felix ketchup mot icas egna. att man fryser in. att man väljer en måltid per dag, resten av dagen äter man mackor. och dricker kaffe. att när man någongång "unnar sig" (hat-uttryck) någonting, görs en automatisk kalkylering i huvudet hur man ska kunna kompensera upp det här så att man går +/- noll innan veckan är slut. man kanske prioriterar bort någon måltid. julia berättade för mig alla saker man kan frysa in. till och med bananer kan man frysa. och tomater.

tjugo och nitton år. vi gillar musik. vi gillar öl. vi gillar att o-planera. ingen av oss får panik om vardagen tar ett snedsteg. för det gör den hela tiden. ambitiös kan man vara ändå. och det är vi.

det är lite stökigt här. jag ligger i min säng med en jättestor kantnött kaffekopp. med blommor på. med kaffe i givetvis, och funderar på allt det här jag skriver för tillfället.
jag kommer förmodligen aldrig ha den perfekta lägenheten i något överkultiverat område tillsammans med den fulländade mannen och den väluppfostrade hunden och halvkombin som står parkerad på vår alldeles egna, gemensamma, älskade jävla parkeringsruta.

mina bitar kommer inte slipas till och passa i några himla hål.
mitt hår kommer aldrig att bli rakt och jag skulle inte byta bort mitt tomma kylskåp för all trygghet i världen.
det går liksom bara inte. plus att jag glömt min plattång i skogen.




Aloe Blacc – I Need A Dollar











recycleparty @ horntullstrand

 

nu har jag precis värmt två mackor. och hävt tacokrydda på dem. det är höjden av gött mina vänner. haha. närå. men det fungerar alldeles utmärkt som pålägg vill jag bara tipsa om.

dagen har varit lång. och solig. och molnig. jag har fotograferat skor och redigerat och lyssnat på musik och druckit kaffe mest hela dagen. nu ska jag snart måla fransarna och sedan bege mig ner till strand där people magasine har någon form av fest. man ska återvinna grejer och bygga konstverk.
till exempel julia och ida är kvällens följeslagare.


Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Home





bilar flytt och fika.






nu ligger jag i min säng med dubbla täcken och trippla kuddar och är rätt seg i bollen (varing töntigt uttryck). idag har jag assisterat vid en bilplåtning. vid ett stall. på ekerö bland annat. detta innebär att jag har kört diverse fordon fram och tillbaka. och lite sånt. körde lite terräng och åt mackdånals och drack kaffe.

lite bakombilder

1. den lilla hesten fick vara med litegrann. (Hyundaien är för övrigt en starkt bidragande faktor till min fartkamerafotografering i söndags natt)

2. jag utforskade stallområdet och fann en häst med sidecut. den frillan skulle jag lätt ha på min häst. om jag hade en.

3. en posebild i väntan på nästa aktivitet.

4. en liten bit av det bästa av mig. "höhö".

5. inne i studion where the magic happens. eller var detaljbilderna tas.


efter det bar det av tillbaka till sveavägen 155. där jag haffade en annan bil. sen for jag iväg och hjälpte en julia i nöd med en flyttkörning. i samma veva plockades rickard upp och sen fikades det karljohansvampmacka på café 60's (snacka om behärskad när det finns bullar, tårtor och cheesecakes av de allra största slag där, gah!).


nuså. hörs imorn.


gnatt.



french guys with a beard.



hejpa.



lillanygatan.blogg.se



klar nu. nu ska jag ge mig ut. det var sol nyss. hoppas den är kvar. kaffe & lakrits och thaisoppa är bränslet för min supersnabba promenix som jag snart ska utöva.

höhö.

ha det fint då.

tja.


Fleet Foxes – White Winter Hymnal






hej photoshop.



öhm. sådär. nu har jag påskat klart. och nu ska jag leva på vatten i åtminstone en vecka. eller göra en tarmrensning av något slag. i familjen schultz äter man mycket. gärna hela tiden. mamma har en förmåga att göda både djur och människor. i positiv bemärkelse givetvis. nu har jag lagrat så jag kan överleva om en mindre svältkatastrof/istid skulle inträffa.

skogen var bra. jag klarade mig med nöd & näppe. det är mycket drama i karlskoga. jag har sugit åt mig skvaller & skandaler så det räcker ett tag nu. svartsjuka & efterfester. skratt vänner hund & stinavägen. även om jag har haft ett par härjiga/mysiga/skrattiga-dagar, så är jag mycket nöjd med att vara tillbaka på lundagatan.
nu kan jag slappna av.

det finaste är i allafall att Malins pojkvän Nick's sjukhusvän Göran hade opererat in en peace-maker i hjärtat hans. vilken jävla grej liksom.

helgens sämsta måste väl vara fartkamerahelvetet på degerforsvägen i alla fall. oftast är det fint att ha en pappa som jobbar med att testa bilar men i det anseendet var det inget roligt. alls. åker helst fast i min egen bil liksom. om jag nu måste det alltså.


cicci och jag tripade till stockholm idag. gammal Kent ur högtalarna. högläsning ur aftonbladet. paus på mcdonalds. helgredovisning och ältning. nu sitter jag i soffan med "fantastiska" arn på tevi. funderar på att koka te. ta en mackjävel kanske. nä vatten var det, ja.

ha ett fint kvel.




Antony & The Johnsons – Hope There's Someone






klad päsk.



hos björn. igår. han har ett rockabillyhem. väldigt retro. och med en väldigt feminin damm i vardagsrummet.

nackskott på mig. I know. Ikväll får den "vanliga" kameran hänga med. har glömt den lite på senaste tiden.

åkte hem i onsdags. hade avslutning på kulturama. svirade hem till skogen. stannade i arboga och hämtade upp en till bil. det var skönt. vi åkte på led med walkietalkies. lyssnade på rock och körde i tjock dimma. jag tänker bra i bilen.

hemma. rocky kärek och mat. det är som ett hotell. mamma lagar mat. godiset dyker upp i "godislådan" likt magi. lite som pojken med guldbyxorna bara att det här är en låda som fylls med guldnougat hela tiden (hurmångasomhelst också!)

torsdagen kom mina tvillingar hit. vi skrattade och pratade. mycket minnen såklart. cräshade malins plejs. det var najs. hoffmaestro sen. det var mycket folk och vi hade det roligt. dans & härj & möte med gamla vänner och ovänner.

blev någon form av efterfest kvar på hotellet. biljardbord och sånt. jag deltog inte. för ibland när jag deltar och det är karlar involverade så blir det inget bra. för jag kan inga regler och vissa verkar tycka att det är skitviktigt.
men det var kul.

nog om det.



glad påsk!







RSS 2.0